Gå till innehåll
Långeberga Ridklubb
Långeberga Ridklubb

Våra Ponnys

Här presenterar vi våra fina ponnys.
Tänk på att bara ge hästarna godis efter ridpasset. Får de godis då och då blir de ofta sura i boxen.

Animore i hagen

Animore

I stallet: Väldigt snäll i all hantering, lyfter alla hovarna lätt och gillar när man pysslar lite extra med honom. Rykta honom gärna länge så ökar det blodcirkulationen och gör honom blank och fin i pälsen.

I ridningen: Väldigt fin och trevlig ponny både i dressyr & hoppning. Han är välutbildad och kan det mesta. Animore är lite seg så ett spö kan vara bra att ha i handen så går det lättare att få fram honom. Han är fin att rida på alla nivåer, en riktig läromästare! Duktig på att hoppa.

 

Chloé i hagen

Chloé

I stallet: Chloé behöver tid på sig att lära känna dig. Pyssla och mys så blir hon lugn och tillfreds. Be ridläraren om hjälp om du behöver.

I ridningen: Mjuk och fin ponny både i dressyr & hoppning. Lagom framåt och lydig för hjälperna. Vill ha en ryttare med mjuk o stadig hand. Hon älskar att hoppa och gör det gärna.

Borka i hagen

Borka

I stallet: Borka, vår äldsta stjärna. Han kan uppfattas som lite sur när man ska fixa och borsta honom men om man är bestämd och lugn är han oftast snäll. Om du är snäll mot honom är han snäll mot dig. Borka är rädd om sina öron. Han gillar inte när man tar på dem, så tänk på att vara försiktig när du tränsar.

I ridningen: Borka kan vara lite seg att rida så ta gärna med ett spö till ridbanan så blir det lättare att få igång honom. Borka är välutbildad och duktig i dressyr, mjuk att rida och lätt att ställa. Borka har tidigare varit en duktig tävlingsponny i hoppning och tävlat upp till LA men numera gillar han bara att hoppa låga hinder.

Borka tål inte äpple så är han duktig och du vill ge honom något gott så gillar han både knäckebröd och morot.

Charly i hagen

Charly

I stallet: Snäll och mysig ponny som gillar att få sin tjocka fina man borstad. Kan bli lite nafsig om man ger honom godis så beröm honom efter ridpasset med något gott!

I ridningen: Inköpt från Holland där han blev mycket körd i par innan han kom till oss. Charly behöver en ryttare som är tydlig i sin hjälpgivning och som förbereder honom väl inför uppgiften/övningen. Trevlig och fin i dressyren när man hittar knapparna på honom!

Cindy i hagen

Cindy

I stallet: Cindy kan vara lite sur i boxen så be gärna stallvärd om hjälp om ni behöver. Lyfter alla hovar lätt och är snäll att kratsa. Cindy har problem med magen så vi tvättar hennes svans flera dagar i veckan och testar oss fram med olika preperat som kan hjälpa henne. Viktigt att man har tid i boxen med henne och tar det lugnt.

Vid sadling: Hon tycker det är obehagligt att bli sadlad så lägg på sadeln försiktigt och spänn sadelgjorden långsamt och på första hålet. Försök att hantera henne lugnt och varsamt så hon känner sig trygg och på ett sätt som hon tycker om.

Tycker det är jobbigt när man spänner sadelgjorden och kan sparkas men spänn lite åt gången och försiktigt så brukar det gå bra.

I ridningen: Cindy är väldigt snäll i ridningen, en superponny! Hon lyssnar lätt på skänkeln och lagom framåt. Hon hoppar utmärkt och i ett rytmiskt tempo. Ibland kan det uppfattas som hon hoppar lite stort, så det är viktigt att hålla i sig ordentligt i manen.

Danina bild

Danina

I stallet: Danina vänder gärna rumpan till och ställer sig mot fönstret när man ska gå in till henne. Prata med henne och klappa henne långsamt i pannan en stund innan du vänder och sätter fast henne. Är hon lite sur så testa att borsta med långa jämna tag men inte för löst. När man sadlar kan hon tycka att det är obehagligt när man lägger på och spänner sadelgjorden och kan nafsa. Var lugn och tydlig eller be om hjälp. Fråga om hjälp med att kratsa bakhovarna.

Vid sadling: Hon tycker det är obehagligt att bli sadlad så lägg på sadeln försiktigt och spänn sadelgjorden långsamt och på första hålet. Försök att hantera henne lugnt och varsamt så hon känner sig trygg och på ett sätt som hon tycker om.

Sur mot andra hästar. Led ut sist utan någon bakom, håll i ordentligt och håll avstånd till de andra hästarna. Får du hjälp att leda in henne så gå in en bit bakom, inte för nära. På ridbanan ska hon stå själv på långsidan.

I ridningen: Danina är jättefin och trevlig i både dressyr och hoppning. Hon är lite åt det trögare hållet i dressyren så bra med ett spö i handen för att få fram henne lättare. Hon är välskolad och mjuk i dressyren för den mer erfarna ryttaren och går väldigt fint när ryttaren gör rätt. Hoppa tycker hon är riktigt kul och kan bli lite pigg mot hinder. Är hon pigg kan det hjälpa att trava emot och komma på hindret med en kort anridning. I hoppning är det bra med det skarpare bettet på henne.

Ellie i hagen

Ellie

I stallet: När man kommer in i stallet är hon mer än glad att välkomna alla vid dörren. Mys och klappa henne en stund så blir hon på gott humör. Ellie är snäll att sadla och tränsa. Ellie får lätt skav av bettet så smörj in hennes mungipor före och efter ridning.

Endast personal får kratsa hennes hovar då hon kan sparka.

Vid sadling: Ellies sadel har tendens att åka fram. Viktigt att placera sadeln rätt och spänna sadelgjorden på de två bakre stropparna på sadelgjorden. Börja med den stroppen längst till höger och sen den i mitten.

I ridningen: Ellie är en väldigt trevlig ponny som är fin i alla gångarter. Hon rids blandat på hackamore (bettlöst) och vanligt tränsbett eftersom hon är känslig i slemhinnorna och får lätt skav i mungiporna. Ellie kan vara trög så ett långt spö kan vara bra att ha under ridpasset!


Feliane bild

Feliane

I stallet: Oftast snäll i hanteringen och väldigt nyfiken av sig. Blir det för många i boxen eller runt henne kan hon bli lite sur och orolig. Feliane är trevlig att borsta men fråga personal eller stallvärd om hjälp när du ska kratsar hovarna. Snäll att sadla och tränsa.

Be om hjälp att kratsa bakhovarna då hon tycker det är obehagligt.

I ridningen: Viktigt att vara tydlig och rida med mjuka hjälper. Hon kan testa ryttaren lite i början av passet och se om hon slipper trava. Säger man till henne tuffar hon på framåt och ge henne mycket beröm när hon gör rätt.

I hoppning är hon snäll men behöver ha lite stöd av ryttaren att komma rakt på bommar och hinder och gör alltid sitt bästa. Feliane är positiv och glad, en väldigt mysig ponny.

Laddie i hagen

Laddie

I stallet: En härlig individ som är trevlig att hantera i boxen. Snäll och mysig häst. Han är lite svår att tränsa och lyfta hovarna på så be gärna om hjälp med detta.

I ridningen: Wyncroft Laddie är en Connemara från Irland. Laddie är en liten stor häst som är lugn och trygg. Mjuka gångarter och känslig för hjälperna. Han vill ha lite längre tygel och en mjuk hand. Trivs bra med halsförlängare på under ridpasset och blir väldigt trevlig att rida. Hoppningen är han orutinerad i men gör alltid sitt bästa!

Lily i hagen

Lily

I stallet: Världens snällaste! Jättesnäll i boxen och gillar när man pysslar mycket med henne. Tycker om när man klappar henne i pannan.

Får panik om hon sitter fast i boxen så håll henne i ett grimskaft.

I ridningen: Väldigt trevlig ponny att rida på alla nivåer. Lagom framåt och snäll. Lyssnar hela tiden på vad ryttaren har att säga. I hoppningen så hoppar hon allt man styr på och är oftast framåt. Lily är mångas favorit.


Pinoccio beskuren

Pinoccio

I stallet: Ibland går han runt lite i boxen när man borstar så stanna upp och klia honom på manken eller under manen som han gillar så brukar han tycka om att bli ompysslad.

Kan inte stå uppbunden i boxen så håll honom i ett grimskaft medan du gör i ordning.

I ridningen: Jättefin häst som är trevlig och mjuk att rida i alla gångarter. Pinoccio är lite bekväm och seg ibland så bra att ha ett spö i handen eller med sig till ridbanan. Pinoccio hoppar allt och är lätt att följa över hinder. På lång bana kan han bli pigg så därför bra med det skarpa bettet vid hoppning!

Qummin i hagen

Qummin

I stallet: Snäll och trevlig att hantera i boxen. Qummin är fortfarande ganska ny hos oss och känslig så tänk på att lämna honom ifred så det inte blir för mycket spring hos honom utöver den som ska rida.

I ridningen: Välutbildad ponny med tre trevliga gångarter. Känslig för hjälperna och behöver en stilla och stabil ryttare som är följsam. Hoppar bra men kan vara osäker på nya hinder och vill gärna gå fram och titta på det först.

Roman i hagen

Roman the great

I stallet: Lite osäker och kan se lite sur ut men var lugn i dina rörelser och ha tid med honom i boxen. Lär känna honom och få honom känna sig trygg så går det bra. Låt honom stå ifred om du inte ska rida så han får anpassa sig till miljön. Blir lite stressad när många står utanför hans box så undvik gärna det så han känner att han kommer till ro.

I ridningen: Trevlig med mjuka gångarter. Känslig för vikthjälperna och vill ha en ryttare som är stilla och balanserad. Svag i galoppen så behöver stöd av ryttaren men gör alltid sitt bästa.


Sune i hagen

Sune

I stallet: Så himla snäll! Han står som ett ljus och är nöjd med det mesta. Utsedd till årets ponny 2022. När Sune kom till oss var han väldigt skygg så alltid viktigt att man är lugn och långsam i sina rörelser så han känner sig trygg.

I ridningen: Snäll liten ponny som fortfarande kan vara lite känslig och vill ha en stadig ryttare. Kan vara lite trög men är man bestämd så gör han som man ber honom. Lite svag galopp och behöver stöd av ryttaren för att hålla igång honom.

Sunny i hagen

Sunny

I stallet: En fantastisk ponny som är trevlig att hantera och är världens snällaste. Älskar att bli ompysslad och mysig i stallet.

I ridningen: Välutbildad ponny som är väldigt fin i dressyren. Lite trög så bra med ett spö i handen så går hon fram fint. Hoppar snällt och behöver hoppa med lite fart.

Willike i hagen

Willeke

I stallet: Väldigt lugn och snäll i boxen. Gillar att bli borstad med långa jämna tag och att bli ryktad länge.

I ridningen: Ganska känslig i munnen. Väldigt fina gångarter och slappnar lätt av i dressyren. Hon har tidigare tävlat hoppning så hon tycker att det är väldigt roligt att hoppa och kan bli lite taggad innan och efter hinder. Har en fin hoppteknik. På lägre grupper är hon jättesnäll och väldigt bussig och lydig häst som alltid försöker göra sitt bästa.

Ester ponny

Ester

I stallet: Vår nya stjärna. Väldigt lugn och snäll i boxen men viktigt att vi lämnar henne ifred så hon får vänja sig vid nya hem. Många är nyfikna när det kommer ny häst men tänk på att inte stå utanför boxen utan titta gärna på håll.

I ridningen: Väldigt snäll och bussig liten stor häst som är välutbildad i dressyr och hoppning. Lyhörd för ryttarens hjälper och en härlig häst att rida.

Kommer ridas av personal i början

Publicerad: 2022-11-27

Senast uppdaterad: 2024-02-24

Författare: madelene.olsson@langebergark.se

Sponsorer

Besöksadress

Långebergs Bygata 3
421 32 Västra Frölunda

Postadress

Långebergs Bygata 3
421 32 Västra Frölunda

Kontakta oss

0702- 59 90 60
info@langebergark.se

Logotyp Långeberga