Gå till innehåll
Långeberga Ridklubb
Långeberga Ridklubb

Ridskolan

Vår verksamhetsidé är att erbjuda barn och ungdomar från 7 år och uppåt, en ponnyridskola med en gedigen häst- och ridutbildning.

Vi är en liten klubb där varje elev, medlem och besökare skall känna sig trygga. Alla skall mötas av respekt, få uppleva gemenskap och glädje och inte minst lära sig ta ansvar för våra gemensamma resurser såsom hästar, utrustning och lokaler.

Om du vill börja rida hos oss så fyll i en Intresseanmälan.

På lördagar finns det ledgrupper om man vill prova på att rida eller rida i under tiden man står i kö till ordinarie lektionsgrupp. Läs mer under prova på.

Vi anordnar också dagridläger och häst & stallvårdskurser som är bra att vara med på under tiden.

Verksamheten
Ridskolan satsar främst på barn- och ungdomsverksamhet och har därför mestadels ponnyer i verksamheten. Ridklubben äger i dagsläget 18 ponnyer och har drygt 300 elever per vecka. Eftersom vi endast har ponnyer i verksamheten så är vikten begränsad till ca 65 kg. Längden bör inte vara mer än ca 170 cm.

Vi tar emot barn från sju års ålder i våra nybörjargrupper. Elever som är tolv år eller äldre tar vi emot om ryttarna har riderfarenhet sedan tidigare.

Här hittar du information:
Fortlöpande information skickas ut i nyhetsbrev som går ut ungefär varannan månad. Ridskolan har en stor white board tavla i stallet där vi sätter upp nyheter i verksamheten.

Ledgrupp

På lördagseftermiddagar anordnar vi något vi kallar ledgrupp. Ledgrupperna är till för yngre ryttare som vill prova på att rida under tiden som en förälder går bredvid och håller i ponnyn. Anmälan till ridning i ledgrupp görs tillfälle för tillfälle i Hippocrates.

Stallet
Stallet är hästarnas hem, därför är hästarnas välfärd och trivsel det viktigaste där. Det finns ett antal regler vi alla behöver följa för att hästarna ska ha det så bra som möjligt där. Du lär dig fort vilka regler som gäller, men till en början kan du tänka på att uppträda lugnt och hellre fråga en gång extra om du är osäker. Hästar är stora och tunga djur som reagerar fort om de uppfattar något som farligt så många av reglerna handlar om säkerhet och att förebygga olyckor.

På anläggningen ska alla barn under 16 år, bära hjälm vid all hantering av häst och i stallet.

Ridgrupper
I våra vanliga grupper har vi max nio elever medan vissa specialgrupper har ännu färre deltagare. Ryttare på ridskolan abonnerar på sin ridtid och abonnemanget fortlöper från termin till termin. Uppsägning av abonnemang ska ske minst sex veckor innan terminsslut.

Ridskolan bedriver verksamhet alla dagar utom Julhelgen och Nyårshelgen. Under somrarna anordnar vi sommarläger/ dagläger för elever på och utanför ridskolan.

En söndag varje månad anordnar vi en extra aktivitet i verksamheten. Allt från hoppkurser till pay & jump eller dagridläger.

Vi mailar ut info om de aktiviteter som anordnas och anmälan görs i Hippocrates.

På söndagar har vi också söndagskul där man får komma och hjälpa till i stallet tillsammans med vår personal och vi hittar på något kul tillsammans.

Som medlem är man försäkrad under aktivitet anordnad av Långeberga. Försäkringen gäller dock inte när man bara är i stallet på eget bevåg eller då man rider privathäst. Vi uppmanar därför alla våra medlemmar att teckna egen olycksfallsförsäkring som täcker risksporter.

För våra ridande försöker vi anordna en tävling i hoppning och en i dressyr per termin. Vi försöker anordna någon aktivitet för alla de olika nivåerna i den mån det går.

Lektionerna har ett upplägg där man har en och samma häst ca fyra gånger i rad. Två gånger med skolridning, därefter markarbete och den fjärde gången hoppning. Under de gånger man rider vanligt d v s skolridning, rider vi ibland ut. Alla 45 min grupper har teorilektioner två gånger under hösten och tre gånger under våren.

Varje termin består av ett tema som vi inriktar oss på. T ex ryttarens sits, balans och position, inverkan mm

Vi har en grund med samma markarbetsövningar med olika variationer och samma hoppövningar för alla elever där vi anpassar svårighetsgraden för de olika nivåerna.

Vi arbetar samtidigt med de ryttarmärken som finns. Specielladagar anordnar vi de ridprov som skall utföras i dressyr. De andra momenten passar vi på att göra på lektion. För det teoretiska, erbjuder vi ibland kurser där man fördjupar sig i ämnet för att klara proven.

Ridskolan bedrivs i manege som är 20 x 60 meter men som vi delar av under lektionstid till 20 x 40-metersbana. Den del som blir över får våra privatryttare utnyttja under lektionstid. Efter de två första lektionerna har vi en paus på ca en timma där privatryttarna kan rida i hela manegen. Totalt har vi 14 uppstallade privathästar på anläggningen.

Om man är intresserad av stallplats på Långeberga kan ni ställa er i kö genom att skicka ett mail till ridskolan, info@langebergark.se

Om ni har några frågor, går det bra att kontakta oss på telefon
0707-599060. Vi svarar i mån av tid. Det går även bra att skicka mail till ridskolan, info@langebergark.se

Vill ni börja rida hos oss, fyll i en intresseanmälan och maila oss. Vi har kö men under tiden går det bra att vara med på en del aktiviteter ridskolan anordnar på klubben.

Varmt Välkomna Till Långeberga Ridlubb!

Publicerad: 2022-11-25

Senast uppdaterad: 2024-04-20

Författare: madelene.olsson@langebergark.se

Sponsorer

Banner Folksam Försäkring

Besöksadress

Långebergs Bygata 3
421 32 Västra Frölunda

Postadress

Långebergs Bygata 3
421 32 Västra Frölunda

Kontakta oss

0702- 59 90 60
info@langebergark.se

Logotyp Långeberga