Gå till innehåll
Långeberga Ridklubb
Långeberga Ridklubb

Ridläger 2024

Ridläger 1: Sommaruteritt i tre gångarter

En längre uteritt i lite högre tempo där alla gångarter används genom de vackra skogarna i Änggårdsbergens naturreservat. När vi kommit tillbaka fikar vi gemensamt intill den soliga stallväggen, utanför hagen eller i klubbhuset beroende på vädret.

Nivå: grön, röd och gul grupp
Max antal deltagare: 10
Kostnad: 500 kr.
Tid: torsdag 13 juni kl. 11.30-14.30

 

Ridläger 2: Galoppläger i två dagar

I två hela dagar pratar, andas, drömmer och tränar vi galopp. Ett läger som vänder sig till dig som vill träna extra mycket på galopp och galoppfattningar. Träning sker vid ridning i grupp, under longering och även barbacka för den som vill! Lunch och fruktstund ingår.

Nivå: guld och vit grupp
Max antal deltagare: 14
Kostnad: 2050 kr
Tid: måndag och tisdag 17-18 juni kl. 8.30-14.30

 

Ridläger 3: Sommaruteritt med lite galopp

En längre uteritt i Änggårdsbergens naturreservat där skritt och trav är de mest använda gångarterna men där även lite galoppinslag finns. Vi stannar halvvägs och fikar tillsammans med hästarna innan vi drar oss hemåt igen.

Nivå: vit och grön grupp
Max antal deltagare: 12
Kostnad: 500 kr.
Tid: onsdag 19 juni kl. 8.30-11.30

 

Ridläger 4: Nybörjarläger en dag

En söndagseftermiddag i stallets lugna miljö för dig som inte har ridit alls tidigare eller som har provat några gånger. Det finns hjälpledare på plats som tillsammans med ridläraren hjälper dig att borsta hästen och göra i ordning den inför ridningen. De kommer också att leda hästen under tiden som du rider. Vill du hellre ha en förälder eller annan vuxen och hästkunnig person med dig så går det jättebra.
Du får lära dig lite om hur man tar hand om hästar, vad de äter, vad de behöver för att må bra och annat som är roligt att kunna.
Fruktstund och rejäl fika med macka ingår.

Nivå: nybörjare
Max antal deltagare: 18
Kostnad: 695 kr
Tid: söndag 23 juni kl. 13.00-17.30

 

Ridläger 5: Träningsläger allround i fem dagar

För dig som gillar alla former av ridning har vi ett läger med dressyr, markarbete, uteritt, hoppning, barbackaridning, balansövningar och en massa annat som går att göra till häst. Två ridpass, minst ett teoripass och gott om tid för lägermys, långrykt, flätning och avkoppling i solen för den som vill hinna med det. Ett kunskapsintensivt läger för dig som vill utvecklas helt enkelt! Övernattning i klubbstugan natten till sista dagen tillsammans med någon frivillig förälder för de som vill.
Rejäl lunch och fruktstund ingår varje dag, kvällsmacka och frukost sista natten för de som väljer att sova kvar.

Nivå: vit, grön, röd och gul grupp
Max antal deltagare: 14
Kostnad: 4695 kr.
Tid: måndag 24/6 11.00-18.30, tisdag-onsdag 25-26/6 8.30-17.00, torsdag 27/6 12.00-20.00, fredag 28/6 8.30-14.00

 

Ridläger 6: Nybörjarläger i två dagar

Två dagar med hästpyssel och ridning för dig som inte har ridit alls tidigare eller som har provat några gånger. Det finns hjälpledare på plats som tillsammans med ridläraren hjälper dig att borsta hästen och göra i ordning den inför ridningen. De kommer också att leda hästen under tiden som du rider. Vill du hellre ha en förälder eller annan vuxen och hästkunnig person med dig så går det jättebra.
Du får lära dig hur man tar hand om hästar, vad de äter, vad de behöver för att må bra och annat som är roligt att kunna. Du får prova på att mocka och mata hästarna och vi visar hur man sköter om hästens utrustning.
Fruktstund och rejäl fika med macka ingår.

Nivå: nybörjare
Max antal deltagare: 18
Kostnad: 1390 kr
Tid: fredag 28 juni kl. 13.30-18.00 och lördag 29 juni kl. 9.00-13.30

 

Ridläger 7: Hoppläger med Andrea i fem dagar

Ett kunskaps- och utvecklingsinriktat träningsläger i korta stigläder för dig som älskar hoppning. Vår dedikerade hopplärare Andrea håller i det här lägret så räkna med både träningsvärk och massor av ny kunskap! Två ridpass och minst ett teoripass per dag där allt handlar om hoppning, lätt sits, bangång och olika hindertyper. Självklart avslutas lägret med en hopptävling. Natten till sista lägerdagen får den som vill sova över i klubbstugan tillsammans med frivillig övernattande förälder.
Rejäl lunch och frukstund ingår samt nattmacka och frukost för de som väljer att sova kvar sista natten.

Nivå: vit, grön, röd och gul grupp
Max antal deltagare: 14
Kostnad: 4695 kr
Tid: måndag 1/7 11.00-18.30, tisdag och onsdag 2-3/7 8.30-17.00, torsdag 4/7 12.00-20.00, fredag 5/7 8.30-14.30

 

Ridläger 8: Brons- och silverläger i två dagar

Ett läger för dig som skrittar och travar med eller utan ledare och som vill rida lite längre pass. Du får utöver ridning och teori även mocka, fodra och pyssla om hästen lite extra. Vi inleder med en kortare dag och avslutar med en längre då vi även rider hästarna barbacka till sommarhagen innan lägret är slut.
Frukstund första dagen, både fruktstund och lunch andra dagen.

Nivå: brons- och silvergrupp
Max antal deltagare: 9
Kostnad: 1495 kr
Tid: fredag 5 juli 14.00-18.00, lördag 6 juli 10.00-17.00

 

Ridläger 9: Sommaruteritt i skritt och trav

En lång uteritt i skritt och lite trav i det vackra naturreservatet i Änggårdsbergen. Vi stannar halvvägs och tar fikapaus tillsammans med hästarna. Det finns hjälpledare som är med både i stallet och längs hela uteritten så om du vill ha ledare så ordnar vi det. Vill du hellre ha med din förälder eller annan hästkunnig ledare så går det självklart bra.

Nivå: brons- och silvergrupp
Max antal deltagare: 10
Kostnad: 500 kr
Tid: måndag 8 juli 9.00-12.00

 

Ridläger 10: Brons- och silverläger i två dagar

Ett läger för dig som skrittar och travar med eller utan ledare och som vill rida lite längre pass. Du får utöver ridning och teori även mocka, fodra och pyssla om hästen lite extra.
Rejäl lunch och fruktstund ingår.

Nivå: brons- och silvergrupp
Max antal deltagare: 9
Kostnad: 1495 kr
Tid: tisdag och onsdag 9-10/7 9.00-14.30

 

Ridläger 11: Nybörjarläger i två dagar

Det här är ett läger för dig som aldrig ridit förut eller som provat några gånger. Vi pysslar om hästarna, borstar och matar dem och du får lära dig mycket om hur man tar hand om hästar. Det finns hjälpledare på plats som visar hur man sköter om hästen och förbereder den för ridning. De leder även hästen när du rider. Vill du hellre ha en förälder eller annan vuxen och hästkunnig person med dig så går det jättebra.
Fruktstund och rejäl fika med macka ingår.

Nivå: nybörjare
Max antal deltagare: 18
Kostnad: 1390 kr
Tid: lördag och söndag 10-11 augusti kl. 9.00-13-30

 

Ridläger 12: Nybörjarläger i tre dagar

Ett läger för dig som bara provat att rida några gånger men som redan är säker på att hästar och ridning är din grej. I tre hela dagar ägnar vi oss åt ridning, pyssel med hästarna, fodring, flätning av man och svans och en hel massa annat mys med hästarna. Du får även prova på att mocka, sopa, lägga in nytt strö i hästarnas boxar och göra iordning foder till hästarnas nästa måltid. Hjälpledare finns på plats och hjälper dig i stallet och vid ridningen. Vill du hellre ha en förälder eller annan hästkunnig vuxen med dig så går det jättebra.
Fruktstund och rejäl fika med macka ingår.

Nivå: nybörjare
Max antal deltagare: 18
Kostnad: 2085 kr
Tid: måndag, tisdag och onsdag 12-14 augusti kl. 9.00-13.30

 

Ryttarträningsläger med Ulle i tre dagar

Det här är en ny typ av läger för i år där fokus ligger på att utveckla hästen och sig själv som ryttare för långsiktig hållbarhet. Ett kunskapstätt läger som handlar om vad som krävs för att ge hästen optimala förutsättningar för arbete på en högre tränings- och tävlingsnivå. Frågor vi tar upp under både teori och ridning är t.ex. hur man kan träna upp sig själv som ryttare utan att utsätta hästen för onödigt slitage och vad som egentligen är en bra övergång. Du får lära dig om olika hästars förutsättningar för arbete och varför hästens utrustning, närmiljö och lediga tid är så viktig för dess prestation på tävlingsbanan. Under det här lägret handlar ridningen om att utnyttja terräng, backar och olika underlag för att stärka, lösgöra och motivera hästen inför en kommande träningssäsong snarare än att trimma böjning och sidvärtsrörelser i ridhuset.
Fruktstund och rejäl fika med macka ingår.

Nivå: röd och gul grupp
Max antal deltagare: 8
Kostnad: 1800 kr
Tid: måndag, tisdag och onsdag 12-14 augusti kl. 13.00-18.30

 

Publicerad: 2023-04-05

Senast uppdaterad: 2024-06-05

Författare: maline.wallin@langebergark.se

Sponsorer

Besöksadress

Långebergs Bygata 3
421 32 Västra Frölunda

Postadress

Långebergs Bygata 3
421 32 Västra Frölunda

Kontakta oss

0702- 59 90 60
info@langebergark.se

Logotyp Långeberga