Gå till innehåll
Långeberga Ridklubb
Långeberga Ridklubb

Regler

Tider
Eleven skall vara på ridskolan minst 25 min innan lektionen startar för att iordningställa sin tilldelade lektionshäst, och vara kvar minst 15 min efter ridningen för att avskötsel av lektionshästen. Den som rider hästen sist för dagen tar hand om hästens utrustning. Ridtiden är 45 min inkl upp- och avsittning.

Elev som kommer för sent för att göra i ordning hästen till lektion eller kommer sent upprepade gånger kan instruktören neka att få delta under lektionen. Om hästen går lektionen innan uppmanar vi våra elever att titta på lektionen innan för att lära sig mer.

Betalning
All betalning skall vara gjord i förskott för att eleven skall få delta i undervisningen. Extra aktiviteter skall betalas i förskott. För att delta i extra aktiviteter måste alla fakturor vara betalda.

Medlemskap i Långeberga Ridklubb är obligatoriskt för alla elever, och faktureras 1 gång/år

Medlemskapet innefattar en försäkring under ridlektion/aktivitet + resan till och från ridskolan. Försäkringen gäller inte om man ”bara” vistas i stallet eller sköter privathäst. Tänk därför på att kontrollera era egna försäkringar så de täcker in även ”risksporter”. All ridning/vistelse på Långeberga Ridklubbs anläggning sker på egen risk.

Medlemsskap: Junior 375 kr (tom 17 år) Senior 425 kr

Abonnemang
Elever som rider på ridskolan innehar ett abonnemang på platsen. Detta fortlöper från terminen till termin. Målsman är betalnings­skyldig under denna period. Uppsägning av abonnemang skall ske skriftligen till ridskolan, senast 6 veckor innan terminen är slut. För sent inkommen uppsägning debiteras för de första 4 gångerna på nästkommande termin. Ingen avgift betalas tillbaka vid uppsägning. Under pågående termin kan abonnemanget endast sägas upp mot uppvisande av läkarintyg som visar att eleven ej kan fortsätta sin ridutbildning.

Målsmans uppgifter
Som målsman till ridande elev tilldelas man ca 2,5 timmars cafétjänst och ca 30 min städtjänst av klubbstugan/termin. Ett schema över ”din” dag sitter i klubbstugan i början på terminen. Om du som målsman inte kan din schemalagda dag, ring och byt med någon från listan.

Ryttarens utrustning
Godkänd ridhjälm är obligatoriskt för alla som rider på anläggningen. Alla barn och ungdomar t o m 16 år skall använda hjälm vid all hantering av hästar på anläggningen samt i stallet. (gäller så väl privata som RS).

Rekommendation (för din säkerhet):

  • Åtsittande kläder, gärna lager på lager vid kall väderlek
  • Stövlar/skor med klack, ridning med skor använd gärna shortchaps.
  • Inga luvor eller halsdukar får användas – använd polo eller lös halskrage!
  • Under varma årstider skall ridning ske med rid-/långbyxor och tröja med minst ärm över axlarna (T-shirt).
  • Handskar bör alltid användas vid ridning/hantering
  • Håret skall vara uppsatt/flätat
  • Det är bra om alla elever har ett spö
  • Säkerhetsväst rekommenderas vid markarbete, hoppning och uteritt.

Återbud/igenridning
Återbud och igenridning medelas/anmäls via Hippocrates. Igenridning bokas i en likvärdig grupp. Max 2 igenridningar/ termin och skall ridas igen samma termin. Observera att det måste vara återbud i gruppen eller finnas ledig plats för att man skall kunna rida igen i gruppen.

Öppettider

Måndag – Torsdag 15–20:45

Fredag 14:30–19

Lördagar 9–15:30

Söndagar stängt

Tänk på att hämta ditt barn inom dessa tider, om inget annat avtalats med ridskolepersonalen.

Kontakt
Du hittar aktuell telefontid under kontakta oss.

Publicerad: 2022-11-27

Senast uppdaterad: 2023-03-06

Författare: madelene.olsson@langebergark.se

Sponsorer

Besöksadress

Långebergs Bygata 3
421 32 Västra Frölunda

Postadress

Långebergs Bygata 3
421 32 Västra Frölunda

Kontakta oss

0702- 59 90 60
info@langebergark.se

Logotyp Långeberga