Gå till innehåll
Långeberga Ridklubb
Långeberga Ridklubb

Inackordering i medlemsstallet

I medlemsstallet på Långeberga Ridklubb, ett varmstall med mekanisk ventilation, finns 14 boxar om vardera 3*3 meter. Varje häst har ett eget låsbart skåp i låst sadelkammare och ett eget utrymme på övervåningen för förvaring av kraftfoder. Torkrum och spolspilta med varmvatten finns och klubben erbjuder även tvättmöjligheter i stor Wascator.

Boxarna strös med olika typer av träbaserade material; råspån, kutterspån eller träpellets och gödseln töms i container. Viss mängd strömedel ingår i stallhyran och behövs mer kan det förvaras på pall utanför stallet, om än i begränsad mängd.

Grovfoder ingår i stallhyran och målsättningen inför hösten 2024 är att klubben ska kunna erbjuda flera olika grovfoder med olika näringsinnehåll för att passa olika typer av hästar.

Hästarna går en och en eller två och två i grusade och väldränerade rasthagar. Gräshagar finns i viss mån att tillgå under vår och sommar.

I stallhyran ingår morgonfodring alla dagar samt utsläpp, lunchfodring och kvällsfodring vardagar. Uppstallade medlemmar hjälps själva åt med intag alla dagar och utsläpp på helger. Ett samarbete med ridskolan finns också i form av att de medlemmar som kvällsfodrar på helger även kvällsfodrar ridskolans hästar. Möjlighet till flexibla lösningar i form av annat åtagande än de som nämnts här finns också.

Under de veckor då ridskolans ponnyer är på sommarbete och den anställda personalen har semester erbjuds ingen service alls till inackorderade hästar men tillgång till anläggningen med dess faciliteter, gödselhantering, foder etc. finns kvar under perioden.

Stallet har öppningsbara fönster i alla boxar, anläggningen genomgår årlig brandskyddsinspektion, avtal om skadedjursskydd finns och mitt i stallet sitter en hjärtstartare. Dörrar till stall och den ena sadelkammaren hålls låst med lås som kan hanteras med app, bricka eller kod. Den andra sadelkammaren har än så länge traditionell nyckel.

Publicerad: 2024-03-31

Senast uppdaterad: 2024-03-31

Författare: Ulle Östmark

Sponsorer

Besöksadress

Långebergs Bygata 3
421 32 Västra Frölunda

Postadress

Långebergs Bygata 3
421 32 Västra Frölunda

Kontakta oss

0702- 59 90 60
info@langebergark.se

Logotyp Långeberga